top of page

Lasitaiteilija Alma Jantunen

Päivitetty: 27. elok. 2023
Vuonna 1996 Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta lasialan artesaaniksi valmistunut Alma Jantunen perusti lasistudion, Lasisirkuksen, yhdessä Johannes Rantasalon kanssa Nuutajärvelle 1999.

Hänen upeita lasitöitään voi ihailla monissa museoissa ja valtion taidekokoelmassa. Vuosittain Alma Jantusen teoksia on esillä näyttelyissä Suomessa ja ulkomaillaMutta mistä Alma Jantunen ammentaa inspiraatiota teoksiinsa? Yksi merkittävä inspiraation lähde on Pölkinvuoren puutarha Urjalassa. Pölkinvuori on laaja metsäpuutarha, jossa voi uppoutua kauniiden kukkien kiehtovaan maailmaan. Puutarhavierailuilla kukkien monenlaiset muodot ja värit synnyttävät runsaasti ideoita lasiteosten pohjaksi. Hän on erityisesti ihastunut kukkien kykyyn houkutella hyönteisiä kauniilla väreillään. Rikas värimaailma heijastuu hänen lasitöihinsä luoden ainutlaatuisen ja elävän tunnelman.


Alma Jantunen Pölkinvuoren puutarhassa 2023.Luodessaan teoksiaan ulkotiloihin, Jantunen joutuu ottamaan huomioon valaistuksen muuttuvat olosuhteet eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. Hänelle on tärkeää, että teokset säilyvät muuttumattomina erilaisissa sääolosuhteissa säilyttäen silti kauneutensa.

Jantusen tavoitteena on luoda kestävää taidetta, joka säilyttää viehätyksensä ja vaikuttavuutensa vuosienkin jälkeen. Hän ei ole kiinnostunut ohimenevistä trendeistä, vaan keskittyy luomaan teoksia, jotka kestävät aikaa.
”Kukkapenkki” Kuuma kylä- näyttely, Nuutajärvi 2023

Villiintyneessä kukkapenkissä kasvaa monenlaisia kukkia. Siellä on vanhoja kulttuurikasveja ja

uusia tulokkaita hieman epämääräisessä järjestyksessä, paikalleen juurtuneina. Kukinnan eri

vaiheissa olevista kasveista syntyy elävä kokonaisuus jossa värit ja muodot vaihtelevat ja

täydentävät toisiaan.

Kukkapenkki on saanut vaikutteita monista eri puutarhoista ja puistoista, mutta myös

autiotalojen hoitamattomista pihoista, joissa vanhat asukkaiden vaalimat kukkapenkit ovat

saaneet vapaasti villiintyä.Yhteistyö muiden taiteilijoiden kanssa kiinnostaa Jantusta, jonka mielestä vuoropuhelu muiden alojen taiteilijoiden kanssa voi tuoda uutta ajattelua omaankin työskentelyyn. Yhteistyö mahdollistaa uuden oppimisen ja asioiden katsomisen eri näkökulmasta.Taiteilijan teoksia pääsee näkemään tulevan vuoden aikana seuraavissa näyttelyissä:


KUUMA KYLÄ -juhlanäyttely 18.5. – 27.8.2023 Nuutajärvellä.


Muotoilukeskus Proton Lasikesä 1.6 - 12.8.2023 Piikkisaari, Oulu.


Someron kivimeijeri 17.6- 20.8.2023Lasisirkuksen kotisivut : www.lasisirkus.fi


Käy vierailemassa myös Lasisirkuksen Facebook sivuilla Lasisirkus

__________________________________________________________________________________


Taiteen edistämiskeskus tukee Lasikomppaniaa viestintää. Seuraa Lasikomppanian tulevia blogijulkaisuja, joissa pääsemme tutustumaan kaikkiin yksittäisiin taiteilijoihin, heidän kuulumisiin ja työskentelytapoihinsa. Tilaa uutiskirje sivun alalaidasta, niin saat tiedon sähköpostiin uusista blogikirjoituksista sekä muista Lasikomppanian uutisista!


Tule seuraamaan myös Lasikomppanian Instagramia sekä Facebookkia, joissa nähdään enemmän visuaalista sisältöä lasihytin jokapäiväisestä toiminnasta.


Instagram: @Lasikomppania


Facebook: Lasikomppania

241 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Tilaa Lasikomppanian uutiskirje!

Tilaaminen onnistui!

bottom of page