top of page

Taiteilijaesittelyssä Gina Salaris
Elämä on täynnä yllättäviä ja kummallisesti merkityksellisiä kohtaamisia. Ihmiset ja heidän tarinansa inspiroivat minua. Jos tekisin lyhytelokuvia, voisin käsikirjoittaa heille kohtauksia tai kehitellä heistä henkilöhahmoja. Käsittelen oikeastaan vahvoja ja ristiriitaisiakin tunnetiloja kaikissa teoksissani.Tällä hetkellä teen rohkeita ja seikkailuhenkisiä lasijäniksiä, jotka kapinoivat synkkyyttä vastaan. Näitä tyyppejä ja heidän tarinoitaan on kutkuttavaa kehitellä, tiivistää ja viedä heidän piirteitään ja kohtaloitaan yhä pidemmälle, kunnes tietyt piirteet saavat mielessäni sen lopullisen, veistoksellisen muodon. Mietin sitten vaikka millaisen asun ja muodon saa joku ihan hulvaton hulluttelija!


Jänikseni leikittelevät usein hillittömyydellä ja löydän lähtökohtia toisaalta kuuluisista ikonisista elementeistä mutta myös tutusta arjesta. Ehkä tässä on se jokin, joka jäniksissäni kiinnostaa ja kiehtoo.


Ehkä osittain suomalais-italialaisten sukujuurieni ansiosta olen kotonani yhtälailla Venetsiassa, Nuutajärvellä kuin Brasilian sademetsässäkin. Jäniksenikin ovat kosmopoliitteja: heidän henkiset syntymäkaupunkinsa sijoittuvat ympäri maailmaa.


Jänisten syntyhistoria ei kuitenkaan ole kepeä. Lähdin käsittelemään surua ja tuskaa siitä näkökulmasta, että mikä on ihmisen oma valinnanmahdollisuus siinä, miten menetykset kohtaa, miten vastaanotamme kuulemamme asiat.Monilla jäniksilläni on kultainen korva, jolla ne kuulevat hyviä asioita ja vaikeatkin asiat hyvin ja oikein.


Voiko vaikeistakin asioista löytää jotain, mikä vie eteenpäin ja antaa voimaa tulevaisuuteen? Jänikseni ovat dynaamisia ja rohkeita, valmiina uuteen loikkaan.


Jänikset ovat olleet osa vaihetta, jossa olen halunnut etsiä keveyttä, makeutta ja kauneutta elämän surullisten ja kamalienkin tosiasioiden takaa. Niiden rinnalle on tulossa eri ilmaisukeinoja yhdistäviä isojen tilojen kokonaistaideteoksia.Gina Salariksen tuotemuotoilu on rohkeaa ja kekseliästä, hän kehittää usein uusia ratkaisuja, olipa kyse sitten taiteen tekemisestä tai käyttölasin suunnittelusta.


En koe että epäonnistumisia on, sillä ne ovat oppeja seuraaviin vaiheisiin ja siksi arvokkaita.


Salaris valmistaa tilauksesta myös piensarjatuotteita, kuten ohuita suupuhallettuja juoma- ja kuohuviinilaseja.Salaris työskentelee yhdessä verstakkonsa kanssa Nuutajärvellä. Uniikit teokset syntyvät käsityönä erilaisia lasintyöstömenetelmiä käyttäen, kuten puhaltamalla, valamalla ja muovaamalla. Lasin pintaa hän työstää kaivertamalla, hiekkapuhaltamalla, hopeoimalla ja kultaamalla.


Gina Salaris valmistui lasimuotoilijaksi Hämeen ammattikorkeakoulusta vuonna 2004 ja on työskennellyt lasin parissa jo lähes 20 vuoden ajan.


Salariksen teoksia on esitelty niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja teoksia on useissa yksityiskokoelmissa sekä kotimaisissa säätiöissä.


Taiteilijan nettisivut www.ginasalaris.com

__________________________________________________________________________________


Taiteen edistämiskeskus tukee Lasikomppaniaa viestintää. Seuraa Lasikomppanian tulevia blogijulkaisuja, joissa pääsemme tutustumaan taiteilijoiden kuulumisiin ja työskentelytapoihin. Tilaa uutiskirje sivun alalaidasta, niin saat tiedon sähköpostiin uusista blogikirjoituksista sekä muista Lasikomppanian uutisista!Tule seuraamaan myös Lasikomppanian Instagramia sekä Facebookia, joissa nähdään enemmän visuaalista sisältöä lasihytin jokapäiväisestä toiminnasta.Instagram: @LasikomppaniaFacebook: Lasikomppania

163 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


Tilaa Lasikomppanian uutiskirje!

Tilaaminen onnistui!

bottom of page